درخواست پرستار | مشاوره رایگان

پرستار بیمار معلول ذهنی در منزل و اصول مراقبتی آن

نکات مهم در مراقبت از بیماران معلولین ذهنی

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    کی از دغدغه‌های والدین، پرستار بیمار معلول ذهنی است. متاسفانه، خانه های پرستاری (یا مراکز درمانی) که مخصوص کودکان و نوجوانان طراحی شده باشند، چندان در دسترس نیستند. گزینه پیش رو احتمالا این است که یک کودک یا یک بزرگسال در یک آسایشگاه معلولین تحت پرستاری قرار گیرد تا مراقبت های لازم را دریافت کند.

    آنچه که واضح است، این است که یک آسایشگاه معلولین بزرگسالان، برای کودکان و نوجوانان مناسب نیست. قبل از این که بیش از حد دلسرد شوید، اجازه دهید درباره بعضی از گزینه های بهتر که برای والدین یا به طور کلی پرستار کودک یعنی کسی که وظیفه نگهداری و مراقبت از ار را بر عهده دارد، وجود دارد صحبت کنیم.

    پرستار بیمار در منزل و مراقبین معلولان ذهنی نسبت به سایر بیماران باید مهارت های خاصی را در مراقبت به کار ببرند. زیرا این بیماران تا اخر عمر به مراقبت و توجه نیاز دارند. بیمار معلول ذهنی در زمینه انجام نظافت فردی، تغذیه، بازی ها و سرگرمی ها و….. به مراقب خود وابسته اند. در این مقاله از مرکز پرستاری سفیر آرامش نحوه مراقبت و پرستاری از بیمار معلول ذهنی را بررسی می کنیم.

    برقراری ارتباط با بیمار معلول ذهنی

    اولین نکته در مراقبت از بیماران معلول ذهنی برقراری ارتباط  نزدیک با این بیماران است. در صورتی که مراقب و پرستار بیمار قادر به برقراری ارتباط با بیمار نباشد نمی تواند همکاری او را در دریافت مراقبت ها جلب کند. پس پرستار بیمار باید به صورت واضح، ساده و کاملا روش و مختصر منظور خود را بیان کند. برقراری ارتباط چشمی و توجه به زبان بدن در زمان صحبت با بیماران معلول ذهنی بسیار مهم است.

    همچنین بخوانید: هزینه پرستار کودک در منزل

    با بیماران معلول ذهنی بزرگسال مانند کودکان رفتار نکنید. با انها با تهدید صحبت نکنید و به جای آنها تصمیم نگیرید. در برخورد با انها در کمال احترام رفتار کنید بدون اجازه انها برای احساس نزدیکی با انها تماس فیزیکی مانند فشردن دست و یا دست گذاشتن روی شانه را انجام ندهید.

    تغذیه در بیماران معلول ذهنی

    مهمترین نکته در مراقبت از معلولان ذهنی توجه به تغذیه این بیماران است. در این گروه از بیماران به دلیل مشکلات ذهنی، قادربه بیان، درک و رفع نیاز های  غذایی خود همانند سایرین نیستند. به همین دلیل اغلب از مشکلاتی مانند کم آبی، یبوست، سوء تغذیه و تداخل دارویی با غذا رنج می برند. به همین دلیل کمک یک پرستار بیمار حرفه ای و مراقبین دلسوز برای این بیماران حیاتی است.

    این بیماران باید غذای خود را به ساده ترین شکل با کمترین مخلفات و در وعده های بیشتر و همچنین حجم کمتر میل کنند. اما سعی کنید از تمامی گروه های غذایی به صورت روزانه برای انها استفاده کنید.

    به نشانه های گرسنگی در بیماران معلول ذهنی توجه کنید شاید علت آشفتگی و بدخلقی آنها گرسنگی باشد.

    اگر در استفاده از قاشق و چنگال دچار محدودیت هستند از غذاهایی با روش های سرو ساده تر استفاده کنید.

    مراقبت از معلولین جسمی حرکتی
    گرسنگی در بیماران معلول ذهنی دلیل آشفتگی آن هاست

    اجازه دهید بیمار به هر روشی که تمایل دارد غذا بخورد.

    کمک به نظافت شخصی بیمار معلول ذهنی

    احساس ناراحتی در زمان استحمام و نظافت فردی در این افراد بسیار معمول و متداول است. پرستار بیمار باید در زمان مشخصی از روز بیمار را برای استحمام اماده کند. توجه کنید که بیمار روز سخت و ناراحت کننده ای را پشت سر نگذاشته باشد زیرا باعث ایجاد فشار روانی مضاعف بر او خواهد شد. از قبل روند کار و مراقبت های که برای او در نظر دارید را شرح دهید  تا امادگی ذهنی داشته باشد.

    ایمنی بیمار را در حمام مد نظر قرار دهید تا بیمار احساس خطر و ناراحتی نداشته باشد.

    لباس پوشیدن بیمار معلول ذهنی

    در پوشیدن لباس بیماران دارای معلولیت ذهنی به راحتی و سهولت در تعویض ان توجه کنید. سعی کنید از لباس های گشاد، دارای دکمه های بزرگ و با تعدا کم استفاده کنید. لباس های بدون تزئینات و متعلقات و بدون زیپ برای این بیماران مناسب تر است.

    پرستار بیماران معلول ذهنی در منزل
    سعی کنید از لباس های گشاد برای معلولین ذهنی استفاده کنید

    توجه کنید که دکمه و یا زیپ لباس ها در دسترس باشد و به راحتی قابل باز و بسته کردن باشد. پوشیدن لباس های پانچو به ویژه برای افرادی که محدودیت حرکتی در ناحیه بازو دارند مناسب تر است.

    برنامه فعالیت روزانه بیمار معلول ذهنی

    تمامی افراد متناسب با شرایط و توانمندی جسمانی نیاز به فعالیت بدنی روزانه دارد. بیماران معلول جسمی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. پرستار بیمار با توجه به دستور پزشک و یا با همکاری کاردرمانگر می توانند تمرینات و فعالیت های مناسب را برای بیمار در نظر بگیرند و به صورت روزانه به بیماران در این زمینه کمک کنند.

    ادرار و مدفوع بیمار معلول ذهنی

    از دیگر مشکلاتی که این گروه از بیماران با ان درگیر هستند مشکل دفع ادرار و مدفوع و بی اختیاری ادرار و مدفوع است. مراقب و پرستار بیمار برای کاهش این مشکل باید به تغذیه بیمار توجه ویژه داشته باشد. از دادن مایعات اضافی در ساعات انتهایی روز به بیمار اجتناب کنید. از غذاهای آبکی برای بیمار استفاده کنید و برای رفتن به دستشویی برنامه مشخصی تهیه کنید و ساعات مشخصی  او را به دستشویی ببرید.

    تعیین زمان خواب بیمار معلول ذهنی

    نظم باعث ارامش ذهن بیماران دارای معلولیت های ذهنی می شود. این افراد نیاز به محیطی آرام با کمترین محرک ها دارند. برنامه خوابیدان و بیدار شدن انها باید مشخص باشد و در طول روز از چرت زدن های زیاد او جلوگیری کنید.

    مراکز مراقبت از کودک در یک مرکز پرستاری

    چرا والدین کودک خود را در یک آسایشگاه معلولین یا مجتمع بهزیستی قرار می دهند؟ اغلب والدین هیچ انتخاب دیگری ندارند. یک کودک ممکن است آنقدر معلول باشد که پرستار کودک به کمک دیگران نیاز دارد یا کودک نیاز به مراقبت 24 ساعته دارد. پدر و مادر، به ویژه اگر بدون حمایت سایر اعضای خانواده باشند، ممکن است از نظر مالی و جسمی برایشان دشوار و یا حتی غیر ممکن باشد که به طور مداوم از کودک خود مراقبت کنند.

    همچنین بعضی از کودکان نیاز به داروهایی دارند که باید داخل وریدی تزریق شوند و یک فرد غیرمتخصص قادر به ارائه این نوع مراقبت نیست. علاوه بر این، مراقبت از کودک خاص یا برای یک کودک معلول عمدتا به شدت، توانایی والدین برای مراقبت از دیگر فرزندان در خانه را تحت تاثیر قرار می­دهد. در این موارد، یک مرکز پرستاری به نظر تنها گزینه در دسترس است.

    مراکز پرستاری معلولین ویژه کودکان و نوجوانان

    مراکز پرستاری ویژه کودکان و نوجوانان با در نظر گرفتن نیازهای جوانان تاسیس شده است. یک کودک می تواند با افراد دیگر هم سن خود ارتباط برقرار کند و همچنین ملاقات کننده داشته باشد. با برنامه ریزی سفرهای کوتاه، به بهبود تعامل اجتماعی کودک توجه می­شود. بسته به نوع ناتوانی کودک، کلاس های آموزش ویژه ای در دسترس وی قرار میگیرد، یا کلاس هایی که می توانند مهارت شغلی را (در صورت توانایی کودک) به او آموزش دهند. به طور کلی، زمان بیشتری برای پرورش، جسمی، معنوی و احساسی کودک صرف می شود، نسبت به زمانی که در یک مرکز مراقبت های سالمندان قرار دارد.

    کودک پرستاری در خانه

    گزینه های دیگر شامل فراهم کردن بودجه و برنامه هایی هستند که خمات مراقبتی توسط پرستار بیمار معلول ذهنی را ممکن می­سازند. به عنوان مثال، مرکز Children’s Freedom Initiative در ایالت جورجیا، به والدین کمک می کند تا کمک هایی را که نیاز دارند، برای مراقبت از کودکان معلول در خانه هایشان دریافت کنند. مأموریت این سازمان این است که “ایجاد یک جورجیائی باشد که هیچ کودک در یک مکان عمومی زندگی نکند”. امید است که ایالت های دیگر از این نمونه پیروی کنند و نیاز به قرارگیری کودکان در آسایشگاه معلولین یا مجتمع های بهزیستی را کاهش دهند.

    0 0 رای ها
    امتیاز خود را ثبت کنید
    guest
    0 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    درخواست پرستار | مشاوره رایگان