راهکارهایی موثر در مقابله با پریشانی پرستار سالمند

تاریخ انتشار: 30 آگوست, 2023

نویسنده: خانم سرپاس کارشناس پرستاری

دسته‌بندی‌ها: پرستار سالمند

راهکارهایی موثر در مقابله با پریشانی پرستار سالمند

یادگیری نحوه برخورد استرس و پریشانی ، مهارت مهمی است که یک نگهدار سالمند میتواند به منظور بهبود سلامتی خود، یاد بگیرد.هر چه پریشانی پرستار سالمند بیشتر باشد نمیتواند وظایف خود را بخوبی انجان دهد. چند روش برای کاهش یا ازبین بردن استرس و اضطراب پریشانی مراقب سالمند معرفی میکنیم تا اطمینان حاصل شود که پرستار بطور منظم وقتی را بخودش اختصاص میدهد، استرس خود را بحداقل میرساند و از خستگی مفرط و درماندگی ناشی از استرس زیاد دور می‌ماند.

پریشانی پرستار سالمند در موقعی اتفاق می‌افتد که پرستاران در آن با مشکلات و چالش‌های مربوط به مراقبت از سالمندان روبرو هستند و نتوانسته‌اند با این مسائل به خوبی مقابله کنند. این پریشانی ممکن است به دلیل فشار کاری زیاد، بار احساسی بالا، عدم حمایت مناسب، کمبود منابع و تجهیزات لازم، ناتوانی در مقابله با بحران‌ها و تغییرات ناگهانی در وضعیت سالمندان و … رخ دهد. پرستاران سالمند باید با استفاده از راهکارهای مناسب، خود را در برابر پریشانی حفظ کنند تا بتوانند به خوبی به نیازهای سالمندان پاسخ دهند.

پیشنهاد مقاله : ویژگی های خوب پرستار سالمند که می تواند در نگهداری سالمند موثر باشد

مشکلات و پریشانی‌های پرستار سالمندان

پرستار سالمند در طول خدمات پرستاری از سالمندان دچار مشکلات و پریشانی‌های زیادی می‌شوند که در ادامه به برخی از این مشکلات پرداخته‌ایم.

  1. نا امیدی و افسردگی
  2. نقص حافظه
  3. افزایش وابستگی
  4. اضطراب و ترس
  5. ناتوانی در اجتماع

برخورد مناسب با پریشانی و مشکلات پرستار سالمندان که در بالا ذکر شد بررسی خواهیم کرد.

نا امیدی و افسردگی

بسیاری از سالمندان با تغییرات فیزیکی و روحی خود در سنین پیر شروع به تجربه ناامیدی و افسردگی می‌کنند.

نا امیدی و افسردگی پرستار سالمند
شغل پرستاری از سالمند به مرور زمان ناامیدی و افسردگی می‌آورد که باید آن را درمان کرد.

پرستاران باید به آنها کمک کنند تا با این حالت‌ها کنار بیایند، به آنها حمایت کافی را ارائه دهند و در صورت لزوم، آنها را به متخصصین روانشناس یا روانپزشک معرفی کنند.

نقص حافظه

بسیاری از سالمندان با نقص حافظه و چالش‌های شبکه عصبی مواجه هستند. پرستاران باید صبور باشند و در فعاليت های روزمره آسيب ديده همكاري كافي كرده و به آسيب ديده كمك كنند.

افزایش وابستگی

بسیاری از سالمندان به دلیل مشکلات فیزیکی و روحی، به مراقبت و کمک دیگران نیاز دارند. پرستاران باید به آنها کمک کنند تا استقلال خود را حفظ کنند و در عین حال، در ارائه مراقبت‌های لازم به آنها حضور داشته باشند.

اضطراب و ترس

بسیاری از سالمندان با تغییرات در محيط زيست خود، نگران و ترسو می‌شوند. پرستاران باید به آنها اطمینان داده و با آرامش و صبر با آنها برخورد کنند.

ناتوانی در اجتماع

بسیاری از سالمندان به دلایل جسمی چالش‌های اجتماعی روبرو هستند. پرستاران باید آنها را تشويق كرده و فعاليت های گروهی مناسب را برای آنها فرآهم كنند. که در این راه ممکن است پرستار سالمند از خود به حد زیادی انرژی بگذارد.

پیشنهاد مقاله : دلایل اساسی برای انتخاب نکردن پرستار سالمند ارزان قیمت

غذای مناسب پرستار سالمند

غذا تنها منبع سوخت و ساز بدن ماست و مراقب سالمند به مواد غذایی برای حفظ انرژی مورد نیاز برای مقابله با استرس و پشت سر گذاشتن یک روز کاری نیاز دارد. کافی است نگهدار سالمند غذایی که وارد بدن خود می‌کند را با سوختی که در ماشین خود می‌ریزد مقایسه کند. می توانیم اتومبیل های خود را با انواع مختلف سوخت پرکنیم که اتومبیل های ما را به شیوه های مختلف انجام می دهند.

برای مثال سوخت با عدد اکتان پایین تر عموما عملکرد ضعیفتری را نسبت به سوخت با عدد اکتان بالاتر دارد. مطمئنا سالمند نمی‌توانید از ماشین خود در صورت عدم وجود سوخت در مخزن استفاده کند. به همین ترتیب، تغذیه کم یا ضعیف انرژی کافی را برای بدن نگهدار سالمند تامین نمی کند. این باعث می شود که بدن ضعیف عمل کند، به خصوص در شرایط پراسترسی که اغلب مراقب سالمند آن را تجربه می‌کند.

غذای مناسب پرستار سالمند
غذا منبع سوخت و ساز بدن است که پرستار سالمند برای حفظ انرژی خود نیاز دارد.

به منظور کنترل استرس، توصیه می شود که مراقب سالمند میوه، سبزیجات، لبنیات و گوشت در رژیم غذایی خود داشته باشد. با حصول اطمینان از مصرف روزانه هر گروه از مواد هرم غذایی، پرستار سالمند انرژی بیشتری در طول روز داشته باشد، سیستم ایمنی قوی داشته باشد و قادر باشد که موقعیت های دشوار را مدیریت کند.

هم‌چنین مهم است که نگهدار سالمند مصرف کافئین، شیرینی و الکل را محدود کند. کلید اعتدال است! تغذیه مناسب بدن را تقویت می کند تا سالم و مجهز باشد و در جهت مقابله با استرس و کاهش اضطراب و فرسودگی شغلی پرستار سالمند به او کمک می‌کند.

پیشنهاد مقاله : مراقبت پرستار سالمند از بیمار مبتلا به زوال عقل راهکارهای عملی

مدیتیشن برای رفع پریشانی پرستار سالمند

مدیتیشن تمرین است که پرستار سالمند را تشویق به تمرکز عمیق تر، ایجاد وضوح احساسی و آرامش ذهن خود می‌کند. این یک رویکرد برای تمرین ذهن است مشابه آنچه که تمرین جسمی برای تقویت بدن انجام می‌دهد. از آنجایی که مدیتیشن تمرین تمرکز توجه ما و آگاهی از زمانی است که ذهن منحرف می شود، مدیتیشن می تواند در حقیقت حتی زمانی که ما در حال مدیتیشن نیستیم هم می‌تواند تمرکز ما را بهبود بخشد.

مدیتیشن همچنین یک راه موثر برای کاهش تنش، اضطراب و استرس شناخته شده است که می تواند مورد استفاده مراقب سالمند قرار بگیرد.تمام چیزی که می‌طلبد یک تمرین روزانه است که می تواند فقط با 10 دقیقه تمرین پرستار آغاز شود.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نوشتن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 2 =

Call Now Button