مقالات

عفونت چشم نوزادان و علائم عفونت چشم در نوزادان چیست؟

نوزادان در دوران بسیار حساسی هستند و تا زمانی که بزرگ شوند احتمال ابتلای آنان به چندین بیماری وجود دارد، یکی از بیماری های شایع در میان نوزادان عفونت چشم است که به وسیله باکتری یا ویروس به وجود می آید ،والدین باید با علائم و اقدامات لازم در رابطه با عفونت چشم نوزادان اطلاعات لازم را داشته باشند تا در صورت ابتلای فرزندان به این بیماری بتوانند به درمان آن بپردازند، ما در این مقاله سعی داریم اطلاعاتی در مورد عفونت چشم نوزادان، علائم و زمان مراجعه به چشم پزشک را برایتان توضیح دهیم. پرستار کودک در منزل اقدامات لازم برای درمان عفونت چشم نوزادان را انجام می دهد.

عفونت چشم نوزادان

عفونت چشم در نوزادان و علائم عفونت

التهاب جداره چشم و نواحی داخل پلک، عفونت چشم نوزاد می باشد، این بیماری توسط باکتری یا ویروس به وجود می آید، عفونت چشم به راحتی رخ می دهد، مخصوصا اگر چشم  حساس باشد. نوزادان در زمان سرماخوردگی دچار عفونت چشم خواهند شد.

شایان ذکر است که عفونت های ویروسی جز بیماری های واگیردار هستند، اما عفونت های باکتریایی واگیر ندارند، امکان دارد عفونت چشم نوزاد به علت واکنش آلرژیک به وجود بیاید، که این عفونت به وجود آمده مسری نمی باشد، عفونت های باکتریایی و ویروسی سبب سوزش، اشک و قرمزی چشم نوزاد خواهد شد و گاهی ترشحات چسبناک نیز به وجود خواهد آورد، اما عفونت های آلرژیک تنها باعث ریزش اشک از چشم و خارش می گردد، توصیه می شود در صورت مشاهده هر یک از این علائم به پزشک اطفال مراجعه شود.

علائم عفونت چشم نوزادان

علائم عفونت چشم نوزادان شامل قرمزی، خارش و سوزش است. برخی مواقع ترشحات سبز یا زرد رنگ نیز در چشم های نوزاد به وجود می ‌آید که باعث چسبیدن پلک های نوزاد بعد از بیدار شدن او می شود. همچنین پوست اطراف چشم امکان دارد پف کرده باشد، اگر علت عفونت چشم باکتریایی یا ویروسی باشد، امکان ابتلای یک یا هر دو چشم وجود دارد، اما در عفونت های آلرژیک هر دو چشم نوزاد دچار خارش و اشک می شود، امکان دارد کودک علائم دیگری مانند گرفتگی بینی و عطسه نیز داشته باشد.

زمان مراجعه به پزشک در هنگام عفونت چشم نوزادان

همان طور که متوجه شدید یکی از بیماری های شایع در میان نوزادان عفونت چشم است، که به دلیل عفونت های ویروسی آلرژیک به وجود خواهد آمد. والدین باید در صورت مشاهده علائم این بیماری به پزشک اطفال مراجعه کنند که عبارتند از:

عفونت چشم نوزاد در زمان درمان پس از سه یا چهار روز از بین نرود

نواحی اطراف چشم و پلک قرمز، متورم و دردناک شود.

در بینایی کودک مشکل به وجود بیاید.

کودک بی انرژی شود، به درستی غذا نخورد و تب داشته باشد.

همچنین باید گفته شود که اگر چشمان نوزاد ترشحات غلیظی دارد باید هر چه سریع تر به پزشک اطفال مراجعه شود، زیرا امکان دارد مجرای اشک کودک مسدود شده باشد.

نحوه درمان عفونت چشم نوزادان

اولین درمان برای عفونت چشم نوزاد شستشوی مرتب چشم های او می باشد. برای این کار می توان چشم ها را چندین بار در روز با پنبه نگه داری شده در آب گرم شست و شو داد. لازم به ذکر است که آب تازه شیر آب برای این کار کافی است و لازم به جوشاندن یا اضافه کردن نمک نمی باشد.

در زمان مراجعه به پزشک، او در مورد درمان صحیح آن به شما اطلاعات کافی را خواهد گفت و اگر بیماری از نوع عفونت باکتریایی باشد، امکان دارد برای تشخیص باکتری اقدام به نمونه برداری کند.

به طور معمول پزشکان برای درمان این بیماری قطره یا پماد آنتی بیوتیک تجویز می کنند، والدین می توانند برای ریختن قطره و مالیدن پماد به چشم کودک از پرستار در منزل  کمک بگیرند. مصرف این دارو ها را باید  تا چند روز بعد از بهبود بیماری ادامه دار باشد.

اگر علت عفونت چشم نوزاد عفونت آلرژیک باشد، پزشک متخصص قطره های ضد حساسیت تجویز کرده که باید کودکان را از عوامل حساسیت زا دور کرد.

نتیجه گیری

همانطور که در مطالب بالا متوجه شدید امکان ابتلای نوزادان به عفونت چشم وجود دارد به همین دلیل والدین باید در مورد علائم و نحوه درمان آن اطلاعات کافی را داشته باشند تا در صورت ابتلای نوزاد خود به این بیماری اقدامات لازم را انجام دهند و او را نزد پزشک ببرند والدین می توانند برای نگهداری از کودک خود از پرستاران آموزش دیده که در مرکز پرستاری سفیر آرامش مشغول به کار هستند کمک بگیرند.

سوالات متداول

چگونه عفونت چشم در نوزادان به وجود می‌آید؟

التهاب جداره چشم و بعضی نواحی داخل پلک، عفونت چشم نوزاد می‌باشد که این بیماری توسط باکتری یا ویروس به وجود می‌آید که این عفونت به راحتی رخ می‌دهد مخصوصا اگر چشم حساس باشد.

علائم عفونت چشم در نوزادان چیست؟

قرمزی، خارش، سوزش در برخی مواقع ترشحات سبز یا زرد نیز در چشم نوزاد به وجود می‌آید که باعث چشبیدن پلک نوزاد بعد از بیدار شدن می‌شود.

چه زمان باید به پزشک در هنگام عفونت چشم نوزاد مراجعه کرد؟

زمانی که چشم نوزاد در زمان درمان پس از ۳ یا ۴ روز از بین نرود، نواحی اطراف چشم متورم و دردناک شود، نوزاد به درستی غذا نخورد و بی انرژی شود و در بینایی او مشکل به وجود آید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۴.۲ از ۵
از مجموع ۲۵ رای

نوشتن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button