آیا می دانید دلیل خشکی دهان در سالمندان چیست؟ آیا با راهکارهای رفع خشکی دهان در سالمندان آشنایی دارید؟ خشکی دهان در سالمندان زمانی رخ میدهد که بزاق دهان آنها کم می شود، سالمندانی که دچار خشکی دهان می شوند، آب بزاق دهان آنها برای مرطوب نگه داشتن دهانشان کاهش می یابد، هدف پرستاران شرکت مراقبتی سفیر آرامش خدمترسانی به تمام افراد جامعه است، به همین دلیل برای کمک به سالمندانی که دچار خشکی دهان شدهاند بهترین و باتجربه ترین پرستاران را به منزل شخصی افراد اعزام میکند.
این مرکز تحت نظارت وزارت بهداشت مشغول به فعالیت شده است، به همین دلیل خانواده ها می توانند با اطمینان خاطر بهترین پرستار سالمند را در منزل شخصی خود استخدام کنند تا انتهای مطالب همراه ما باشید تا اطلاعات بیشتری در زمینه خشکی دهان در سالمندان و روش های برطرف کردن آن به دست بیاورید.
نشانه های خشکی دهان در سالمندان
قبل از اینکه بخواهیم در مورد روش های درمان خشکی دهان در سالمندان اطلاعات لازم را برایتان ذکر کنیم ، درج می دهیم علائم و نشانه های خشکی دهان سالمندان را برایتان بیان کنیم که عبارتند از:
به وجود آمدن مشکل در خوردن
دارا بودن بزاق و آب دهان غلیظ
ترک ترک شدن لب و زبان
احساس درد در گلو
خشکی دهان
گرفتگی صدا
خشک شدن زبان
بروز مشکلات مربوط به مراقبت از دندان و دندان مصنوعی
تشنگی مفرط در شب
علت خشکی دهان در سالمندان
خشکی دهان در سالمندان امکان دارد به دلایل گوناگون اتفاق بیافتد، بنابراین پرستار سالمند باید علت خشکی دهان در سالمندان را شناسایی کند تا اقدامات لازم را برای درمان انجام دهد. برخی از دلایل خشکی دهان در سالمندان در ادامه مطالب بیان شده است:
استفاده از دارو ها
مصرف برخی از داروها توسط سالمندان خشکی دهان را به وجود میآورد، داروهای فشار خون و داروهای انقباض عضلانی از جمله داروهایی هستند که موجب خشکی دهان در سالمندان می شوند.
وجود بیماری سرطان
یکی دیگر از موارد خشکی دهان در سالمندان ابتلا به بیماری سرطان است، زیر برای درمان این بیماری از شیمی درمانی استفاده شده که سبب مختل شدن غده های بزاقی در دهان میشود.
جراحی
سالمندانی که جراحی انجام میدهند به علت وارد شدن مشکل به عصب سر و گردن دچار خشکی دهان می شوند.
فعالیت زیاد
اگر سالمندان فعالیت زیاد داشته باشند غدد بزاقی دهان آن خشک می گردد زیرا آب بدن در جای دیگر استفاده میشود.
شرایط آب و هوایی
اگر محل زندگی سالمند رطوبت کمی دارد، می تواند موجب خشکی دهان در شب شود، بنابراین باید سالمند سعی کند دهان و بینی خود را بهطور مرتب مرطوب نگه دارد، همچنین می توان برای مرطوب نگه داشتن منزل تجهیزات مرطوب کننده را خریداری کرد.
ایجاد پوسیدگی در دندان: رژیم غذایی مورد استفاده سالمندان ممکن است سبب پوسیدگی دهان آنها شود که همین امر موجب کاسته شدن ترشحات غدد بزاقی میشود.
داشتن پولیپ و انحراف بینی
بعضی از سالمندان دارای پولیپ و انحراف بینی هستند که همین امر موجب تنفس از طریق دهان میشود، که در نهایت منجر به خشکی دهان آنان می گردد. همچنین خروپف نیز باعث تنفس از طریق دهان می شود و زمانی که فرد از خواب بیدار میشود احساس خشکی دهان می کند. پیشنهاد می شود: علائم سینوزیت در سالمندان
درمان خشکی دهان در سالمندان
در مطالب بالا اطلاعات لازم درباره خشکی دهان در سالمندان در اختیارتان قرار داده شد، حالا در ادامه مطالب درباره روش های پرستاری از سالمند مبتلا به خشکی دهان اطلاعات لازم در اختیارتان قرار داده می شود:
مصرف غذاهای آبدار مثل هویج و کرفس
کم کم نوشیدن مایعات
نفس کشیدن با بینی
اجتناب از مصرف مواد سفت کننده که برای مشکلات پوستی به کار میرود.
عدم نوشیدن مایعات خیلی سرد
عدم مصرف دخانیات پیشنهاد میشود مطلب آلرژی به نیکوتین را مطالعه کنید.
عدم مصرف مواد غذایی ادویه دار
پرهیز از خوردن شیرینی جات
البته این نکته نیز باید گفته شود که خشکی دهان سالمندان بیماری محسوب نمی شود، تنها علائم بیماری های دیگر است.
سخن پایانی
همانطور که در مطالب بالا متوجه شدید سالمندان به دلایل گوناگونی ممکن است خشکی دهان را تجربه کنند، که خانوادهها میتوانند برای نگهداری از این عزیزان پرستار در منزل را استخدام کنند تا با انجام اقدامات لازم خشکی دهان در سالمندان را رفع کند. همانطور که قبلاً نیز گفته شد خشکی دهان در سالمندان بیماری محسوب نمی شود و نشانه ی بیماری های دیگر است.
نوشتن نظر