یک عامل مهم، ارتباط موثر پرستار سالمند با شخص سالمند است که باعث بهبود نتایج بیمار سالمند از درمان میشود. هنگامی که پرستار سالمند از بیماران سالمند مختلفی مراقبت میکند که مشکلات متعددی دارند، مانند کمبود شنوایی، اختلال بینایی، زوال عقل یا آلزایمر. بیمار ممکن است از اختلالاتی مرتبط با سن خود رنج ببرد.
ده نکته مهم ارتباط گیری پرستار سالمند با بیمار سالمند
مهمترین نکاتی که در زمان ارتباط گیری پرستار سالمند با پرستار بیمار حایز اهمیت است مانند:
- با زبان بدن درست شروع کنید
- ارتباط موثر پرستار سالمندتمرین صبر
- احترام مناسب
- تمرین گوش دادن فعال
- ارتباط موثر پرستار سالمند ایجاد ارتباط و تفاهم
- پرستار سالمند ابراز صمیمیت
- تشخیص چالشهای حسی
- اطمینان از راحتی بیمار
- استفاده از زبان ساده
- ارتباط موثر پرستار سالمند ابراز همدلی
که در ادامه به توضیح کامل تری از آن میپردازیم:
1: با زبان بدن درست شروع کنید
پرستار سالمند باید در حالت نشسته و روبری سالمند قرار بگیرد تا بتوانند به خوبی با هم ارتباط برقرار کنند. در این حالت حواس سالمند کمتر پرت میشود و پرستار سالمند میتواند به طور مناسب و کامل بر روی بیمار تمرکز کند و منظور خود را به او برساند. پرستار سالمند باید در طول گفتگو با سالمند ارتباط چشمی را حفظ کند، زیرا از این طریق توجه سالمند به پرستار سالمند جلب میشود.
پیشنهاد مقاله: از پرستار سالمند سالم چه انتظاری داریم؟
2: ارتباط موثر پرستار سالمندتمرین صبر
پرستار سالمند باید هنگام رسیدگی به به افراد مسن صبور باشد. گاهی اوقات پرستار سالمند باید یک نکته را چندین بار تکرار کند تا بیمار بتواند به طور کامل منظور را درک کند. اگر در برقراری ارتباط بین پرستار سالمند و بیمار نیاز به تکرار چندین باره باشد، پرستار باید سرعت صحبت کردن خود را کاهش دهد و به طور واضحتر صحبت کند تا بیمار کاملا متوجه منظور او شود.
3: احترام مناسب
بسیار شنیدهایم که «به بزرگترهایتان احترام بگذارید». هنگام درمان و رسیدگی به سالمند لازم است که جهت ارتباط موثر پرستار سالمند حتما به این موضوع دقت داشته باشد. پرستار سالمند باید به یاد داشته باشد که بیماران سالمند ممکن است عقاید متفاوتی در خصوص موضوعات معاصر داشته باشند.

4: تمرین گوش دادن فعال
هنگام رسیدگی به سالمندان، لازم است که پرستار سالمند به طور فعال به حرفهایشان گوش دهد و به یاد داشته باشد که هر دو طرف ممکن است مشکلاتی در بیان ایدهها و منظورشان به یکدیگر داشته باشند. همچنین پرستار کودک باید از زبان بدن استفاده کند، مثل تکان دادن سر به نشانه تصدیق تا به سالمند بفهماند که متوجه منظور اوست. اگر پرستار سالمند موفق به فهم منظور سالمند نشود، باید از او سوالاتی بپرسد تا منظور او را متوجه شود.
5: ارتباط موثر پرستار سالمند ایجاد ارتباط و تفاهم
به منظور ایجاد ارتباط و تفاهم با سالمند، لازم است سازمانهای بهداشتی اطمینان حاصل کنند که پرستار و سایر افرادی که در ارتباط با بیمار کار میکنند، تعاملات مثبتی با بیمار دارند. پرستار باید به درستی خود را به سالمند معرفی کند و از او بپرسد که ترجیح میدهد چگونه مورد خطاب قرار گیرد. پرستار میتواند پس از چندین بار صدا زدن سالمند به اسمی که دلخواه اوست، فضای دوستی را بین خود و سالمند برقرار کند.
6: پرستار سالمند ابراز صمیمیت
در طی ملاقاتهای متعدد، پرستار سالمند باید سوالات مناسبی را درباره شرایط زندگی و شرایط اجتماعی سالمند بپرسد. لازم است پرستار سالمند درک کند که فرهنگ و عقاید بیمار نقش مهمی در درمان او بازی میکنند. در نتیجه تصمیمگیری برای هر دو طرف آسانتر میشود. علاوهبر سواد فرهنگی، لازم است که پرستار سالمند از پیش فرضهای مرتبط با سن در مورد سالمند اجتناب کند.
پیشنهاد مقاله: پرستار سالمند ارزان، دستمزد پرستار سالمند در منزل
7: تشخیص چالشهای حسی
حواس پرتیها، مثل همراهی با پرستار سالمند، اختلالات شناختی یا کمبود شنوایی میتوانند ایجاد ارتباط را بین پرستار سالمند و سالمند دشوار کنند.
ناراحتیهای جسمی سالمند، باعث کاهش حواس پرتی سالمند میشود.
تقریبا یک سوم افراد سالمند بالای 65 سال دارای مشکلات شنوایی هستند و یک چهارم افراد سالمند بالای 75 سال مشکلات بینایی دارند. تاثیرات بیماریهای مزمن روی هر فرد متفاوت است. لازم است که پرستار سالمند از این شرایط آگاه باشد و آنها را به خاطر بسپرد.
8: اطمینان از راحتی بیمار
راحتی جسمی نکته مهمی برای بیمار و اعضای خانواده اوست. کمکردن ناراحتیهای جسمی باعث کاهش حواس پرتی سالمند در طول درمان او با پرستار سالمند میشود. ایجاد و حفظ احساس راحتی برای سالمند میتواند برای پرستار سالمند دشوار باشد، مخصوصا برای افرادی که از چندین بیماری رنج میبرند. پرستار میتواند با انجام کارهای سادهای از راحت بودن سالمند اطمینان حاصل کند، مانند پیشنهادِ دادن یک پتو یا لباس به بیمار.
پیشنهاد مقاله: گم شدن سالمندان مبتلا به آلزایمر و راهکارهایی برای مراقب و پرستار سالمند در منزل
9: استفاده از زبان ساده
با مسنتر شدن بیمار، فیزیولوژی بدن بیمار به طور قابل توجهی تغییر میکند. بیماران مسن ممکن است شنوایی، بینایی، حافظه کوتاه مدت و بلند مدت خود را از دست بدهند و این تغییرات بر نحوه دریافت و پردازش اطلاعات توسط آنها تاثیر خواهد گذاشت. پرستار باید با زبانی ساده با سالمند صحبت کند و از پیچیدگی کلامی بپرهیزد تا سالمند به درستی منظور او را متوجه شود.
10: ارتباط موثر پرستار سالمند ابراز همدلی
همدلی صمیمانه باعث ایجاد تفاهم میگردد. بیمار باید احساس کند که پرستار سالمند او را درک میکند و متوجه نگرانیهای اوست. با ایجاد ارتباطات باز و صادقانه، پرستار سالمند با مشکلات بیمار به طور واقعی آشنا خواهد شد و به مراقبت از او خواهد پرداخت. اگر ارتباطات بین پرستار سالمند و بیمار به درستی برقرار نشود، نتایج معکوسی به بار خواهد آورد و درمان موفقیت آمیز نخواهد بود. با افزایش سن متوسط جامعه، پرستار از افراد سالمند بیشتری مراقبت خواهد کرد. پرستار با افزایش تجربهاش در این زمینه میتواند مراقبت موثرتر و مفیدتری برای سالمندان طرح ریزی کند.
سخن پایانی
نکتاتی که در ادامه به بررسی مقالهای در مرکز خدمات پرستاری سفیر آرامش به آنها پرداختیم ممکن است زمانبر به نظر برسند، اما میتوانند نتایج طولانی مدت قابل توجهی ارائه دهند و به پرستار سالمند به نحو شایانی در انجام مسئولیتهایش کمک کنند. یک پرستار کاربلد و متخصص میتواند با برقراری یک رابطه موثر با سالمند و مدیریت رفتارش با بیمار سالمند، نقش خیلی مثبتی در تحکیم روحیه سالند داشته باشد.
نوشتن نظر